Graba care ne rătăcește

Un cercetător întreprinse o călătorie în inima Africii. Dorind să ajungă cât mai repede la destinație, angajă câțiva localnici să-i care lucrurile. Pe zi ce trecea, le plătea din ce în ce mai mult iar aceștia grăbeau din ce în ce mai tare pasul.
Dar într-o zi, ei se opriră, se așezară la pământ și spuseră că nu doresc să continue. Cercetătorul le dublă plata dar ei îi spuseră că nicio sumă de bani nu îi va mișca din loc.
– De ce nu vreți să mergeți mai departe? în sfârșit, întrebă cercetătorul.
– Dumneata, pe zi ce trece, ne plătești din ce în ce mai mult. Iar noi am început să mergem din ce în ce mai repede, gândindu-ne tot mai mult numai la bani. Uite așa, ni s-au rătăcit sufletele și ne-am pierdut. Acum trebuie să așteptăm până când sufletele noastre ne vor ajunge din urmă…

Reclame

5 responses to this post.

  1. Da, frumos… Din pacate, exact asa este.
    Cuvantul „tihna” aproape a disparut din vocabular iar tihna in voia careia ne lasam acum mai bine de 30 de ani este necunoscuta generatiilor tinere.

    Răspunde

  2. din cauza asta trece viata pe langa noi si ajungem pe patul de moarte innebuniti ca nu mai putem face nimic. cat am incercat sa le spun celor din jur ” lasa oglinda la o parte, nu te mai uita in ea din 5 in 5 min ca tot aia esti”, „zambeste dimineata, este minunat sa te poti trezi sa vezi soarele, cerul asta atat de minunat, sa auzi cantecul pasarilor, sa vezi oamenii”, ” nu mai sta incruntat/a, orice probleme trece si vor veni altele” etc etc etc. dar cei din jur au impresia ca eu simt nevoia sa filozofez. imi vor da dreptate, din pacate, cand va fi prea tarziu, cand simturile ii vor lasa si corpul nu va mai dori sa se miste asa cum ar dori ei….

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: