Sfaturi pentru o viață mai bună

Un bogătaș bătrân, înainte de moarte, îi dădu unicului fiu al său, ultimele trei sfaturi:
– Niciodată nu te saluta primul, în fieacare seară mănâncă ceva dulce și în fiecare dimineață îmbracă-te în haine noi!
După moartea tatălui, fiul începu să respecte acele trei sfaturi: niciodată nu se saluta primul, seara mânca dulciuri, iar dimineața se îmbrăca în haine noi. Dar, cu timpul, oamenii începură să-l respecte din ce în ce mai puțin, iar banii se împuținau văzând cu ochii, fiind cheltuite pe dulciuri și haine.
Fiul se duse la mama sa și îi spuse:
– Mamă, tata cred că a dorit să ajung sărac. Nu înțeleg de ce mi-a dat acele sfaturi.
– Tatăl tău ți-a dat sfaturi foarte bune. Pur și simplu, tu le-ai înțeles greșit. Primul sfat: niciodată nu te saluta primul, adică trezește-te mai devreme decât toți și du-te să lucrezi în câmp iar trecătorii te vor vedea și te vor saluta primii. Al doilea sfat, în fiecare seară mănâncă ceva dulce, are în vedere că după o zi grea de muncă, orice mâncare ți se pare dulce. Prin al treilea sfat, în fiecare dimineață îmbracă haine noi, a vrut să-ți spună că tu trebuie să fii îngrijit și să trăiești în curățenie, trebuie să-ți speli hainele în fiecare zi și atunci ele vor fi ca noi în fiecare dimineață.
Fiul îi mulțumi mamei și, din acea clipă, începu să trăiască așa cum îi spuse ea.
Peste un timp, el ajunse un om respectabil și bogat, se căsători cu o fată frumoasă, avură câțiva copii, cărora, la timpul său, le lăsă aceleași sfaturi.

Reclame

One response to this post.

  1. e necesar de a fi mult mai atenti la vorbele parintilor,caci adevarata comoara se afla printre spusele lor…mai e o povestioara precum :tatal inainte de moarte cheama copiii la el pentru a le marturisi ca in gradina este ascunsa o lada cu galbeni,citiva ani consecutivi ai muncit pentru a gasi lada,dar n-a fost gasita,insa au concluzionat ca adevarata comoara era insasi pamintul,aratul,semanatul,secerisul au dat roade-aceasta fiind si adevarata comoara.)))

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: