Despre partea spirituală a dragostei

Un marinar, deja de mult timp, cît se afla în călătorie pe vapor, primea scrisori de la o femeie pe care nu o văzuse niciodată. După vreo trei ani de corespondență, își dădu seama că nu mai poate trăi fără scrisorile ei. Ambii se îndrăgostiră unul de celălalt, fără să conștientizeze acest lucru.
Și iată că veni ziua când vaporul său intră în portul orașului în care se afla ea. Stabiliră, dinainte, să se întâlnească pe un anumit peron, la o anumită ora. Ea îi spuse doar că va avea un trandafir roșu în piept.
Veni clipa mult așteptată. În fața marinarului apăru o femeie cu un trandafir roșu în piept. Ea avea vreo șaizeci de ani. Marinarul avea aproape treizeci și putea să se întoarcă și să uite de această femeie. Dar nu făcu acest lucru. Totuși, ei, timp de trei ani, au corespondat prin scrisori. Această femeie nu merita un asemenea tratament. Se apropie de ea și se prezentă.
Atunci, femeia i-a spus că nu este ea cea pe care o caută, iar cea cu care el corespondase timp de trei ani se afla chiar în spatele său. El se întoarse imediat și văzu o femeie frumoasă, de vârsta lui. Apoi, femeia în vârstă îi spuse că fusese rugată de cea tânără să vină în locul ei la întâlnire. Dacă marinarul s-ar fi întors și ar fi plecat, atunci nu ar fi meritat dragostea ei și totul s-ar fi sfârșit…

Reclame

2 responses to this post.

  1. OH…Multi judeca dupa aspectul exterior…. Doamne, mult prea multi…

    Răspunde

  2. Mi-a adus aminte de Original Sin.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: