Despre omul care a dorit să schimbe lumea

Cândva, într-un oraș, locuia un om simplu. Trecea timpul și, ca și majoritatea oamenilor, înțelese că lumea nu e perfectă. Și a hotărât să o schimbe, să o facă mai bună.
Și așa, timp de șapte ani, omul s-a întâlnit cu președinți de țară, cu lideri spirituali, a organizat acțiuni în masă, a lucrat necontenit, devenind un om foarte respectabil și cunoscut. Dar lumea, totuși, a rămas neschimbată.
Atunci s-a gândit omul: ”Voi încerca să schimb țara mea, apoi, alte țări se vor schimba de la ea și, cu timpul, întreaga lume se va schimba”.
S-a întâlnit cu președintele țării și, fiind un om respectabil, a obținut un post înalt în conducere. Luni întregi, omul a lucrat fără odihnă, s-a întâlnit cu mulți demnitari, cu oameni de afaceri, cu grupuri de cetățeni. Și, totuși, țara sa a rămas aceeași.
S-a gândit, atunci, omul: ”Voi încerca să schimb orașul meu, apoi toate orașele din țară îl vor urma, apoi întreaga lume”.
Astfel, săptămâni întregi, omul s-a întâlnit cu toți locuitorii orașului, nopți întregi nu dormea, muncind. Dar orașul rămase neschimbat.
Gândi atunci omul să încerce să îi schimbe pe apropiații lui. Dar, ca și în celelalte cazuri, nu avu succes: apropiații lui rămaseră neschimbați.
Atunci se gândi omul să se schimbe el însuși pentru început. Timp de câteva zile, omul se schimbă. După aceea, se schimbară toți apropiații lui, apoi orașul său, apoi țara sa, apoi întreaga lume.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: