Încă o opinie despre cădere

Da, sistemul funcționează prost. Societatea noastră se află într-o stare de degradare profundă, în toate aspectele. Avem foarte multe motive să fim frustrați.
Aceste evenimente neplăcute care s-au petrecut în ultimele săptămâni în țara noastră și ne-a mișcat emoțional pe toți, practic, s-au transformat într-un mic fenomen.
Da, au avut loc niște orori asemănătoare cu scenariile filmelor lui Hitchcock.
Dar și reacția noastră nu cred că este cea mai adecvată. S-a întâmplat o nenorocire și TOȚI au început să caute vinovații.
Unii au dat vina pe polițiști, alții – pe jurnaliști, alții – pe orânduirea laică, alții (nostalgicii comuniști) – pe sistemul capitalist, alții pe profesori și școli, alții – pe părinții care pleacă peste hotare, lăsându-și copiii în voia sorții, alții – pe politicieni ș. a. m. d.
Putem cu toții ușor să găsim vinovații pentru toate nenorocirile ce se întâmplă. Putem să ne exprimăm ura și furia peste toți cei vinovați. Însă acest lucru nu va schimba sistemul.
Reacția noastră trebuie să fie alta. Trebuie să depășim emoțiile (oricât de puternice nu ar fi) și să ne UNIM CU TOȚII pentru a înlătura cauzele pericolelor și imperfecțiunile. Trebuie să ne unim forțele pentru a îmbunătăți sistemul.
Așa e lumea. Evenimente neplăcute și tragedii au fost și vor fi în cadrul oricărei societăți. Însă un popor cu adevărat MARE, în urma unei nenorociri, devine mai UNIT și mai SOLIDAR.
În Japonia, în urma cutremurului, chiar și Yakuza (mafia japoneză) pune umărul la refacerea țării.
În cazul nostru, nici nu vreau să aduc în discuție cum s-au depășit (și încă se mai depășesc) efectele inundațiilor de la Cotul Morii de anul trecut.
Totuși, eu cred că NOI putem fi UNIȚI și SOLIDARI. Trebuie să punem fiecare umărul la consolidarea societății noastre, la eliminarea tuturor neregularităților. Suntem în stare de mai mult decât să criticăm sistemul.
EU CRED ÎN PUTEREA REPUBLICII MOLDOVA.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: