10 reguli cum să ajungi bogat, fericit și plin de succes

În ultimele două decenii, au apărut foarte mulți autori care au scris best-sellere pe tema cum să ai parte de succes. Stau bibliotecile ticsite cu Bandler, Robbins, Pease, Molden, Kiyosaki abia așteptând să te pună pe o potecă secretă ce duce spre fericirea supremă. Dar toți acești autori, împreună, vor sta acum și vor fuma când eu voi expune cele 10 reguli simple care te vor face puternic și bogat pentru restul vieții. Ce să mai întindem bucata de cauciuc, hai să purcedem.

Regula 1. Naște-te într-o familie de bogătani! Cel mai bine e să fie deja miliardari, proprietarii vreunui imperiu financiar. Trebuie să știi că aceasta este cea mai importantă regulă. Dacă o respecți, poți să nu mai citești celelalte 9 reguli, că deja nu mai are importanță. Iar pe de altă parte, dacă ignori această regulă, poți să te chinui cu celelalte 9 toată viața că tot poți avea șanse să îți duci singur gunoiul.

Dar aici există o mică problemă cu care se confruntă aproape toată lumea când încearcă să pună în aplicare această regulă: faptul că cei bogați folosesc mult mai des prezervativul decât cei săraci. De aceea, șansele să te naști într-o familie săracă sunt mult mai mari pentru că cei bogați sunt mai zgarciți și nu prea le convine să își împartă bucata de pâine cu mulți urmași. Așa că dacă reușești să depășești bariera de latex, atunci toate problemele tale vor fi rezolvate.

Regula 2. Niciodată să nu te culci cu capul pe șina de cale ferată! Mai ales dacă știi că pe acolo mai trece uneori vreun tren. Desigur, aceasta pare o regulă foarte ciudată, dar este destul de eficientă. Ca să vă conving, trebuie să explic cum această regulă funcționează. Bunăoară, atunci când trece trenul, există posibilitatea să îți desprindă capul de restul corpului. Și aceasta nu e chiar bine, mai ales atunci când plouă, pentru că știm cu toții că gâtul rămâne neacoperit… Și dacă mai adăugăm și proverbul ”Unde nu-i cap, vai de picioare” ne dăm seama că odată cu ”bostanul”, ne pierdem și membrele posterioare… Așa că luați aminte și străduiți-vă să nu ignorați regula dată!

Regula 3. Atunci când te joci în cărți cu băieții, să știi că cel care posedă tuzul de coz, are cele mai mari șanse să câștige. Tuzul de coz este un argument care îi lasă pe toți ceilalți cu ochii bulbucați și majoritatea dintre ei capitulează direct, iar ceilalți, mai încăpățânați, cu 10 secunde mai tarziu, când își dau seama că nu mai pot să găurească apa dezghețată. Așa că trebuie să știi să îți pregătești din start cămeși cu mânecile mai lungi, să fii atent când împarți cărțile, să știi cum să ascunzi această carte sub fund ca la sfârșit să o scoți și să triumfezi.

Excepția de la această regulă este, desigur, jocul ”Veceul”. Regulile acestui joc sunt atât de dure, încât poți să ai sau chiar poți să nu ai tuzul de coz, că tot poți să tragi vreo carte greșit și se prăbușește toată construcția… Oricum, în ”Veceu” se joacă doar cei neînfricați sau cei cărora le plac riscurile mari…

Regula 4. Dacă cineva îți oferă un vas de doi litri cu acid sulfuric concentrat și îți propune să îl bei, mai bine nu accepta! Pare șocant, dar statisticile arată că toți cei care au acceptat asemenea oferte, s-au confruntat, ulterior, cu multiple probleme de sănătate. Așa că atunci când vă aflați într-o situație similară, se recomandă să raspundeți cu un  refuz politicos. Chiar și dacă persoana care vă propune aceasta este o persoană pe care o cunoașteți foarte bine și aveți încredere în ea.

Regula 5. Cea mai eficientă metodă de a convinge pe cineva este așa-numita ”Metodă a pistolului”. Este o metodă simplă dar care dă rezultate extraordinare. Să o descriem:  iei un pistol încărcat cu vreo câteva gloanțe pe care îl îndrepți înspre persoana pe care dorești să o convingi, după care îi expui o rugăminte. Vei vedea că acea persoană va trece imediat la îndeplinirea cererii tale, fără să mai stea pe gânduri.

În cazul în care nu ai la îndemână un pistol, această metodă are unele variațiuni, ca de exemplu, un cuțit ascuțit foarte bine. Dar, în acest caz, trebuie să mai introduci și efectul surprinderii, de exemplu, noaptea, într-un loc întunecos. Această metodă funcționează foarte bine atunci când ai nevoie urgent de un telefon mobil. Am prieteni care mi-au spus că prin așa metodă, într-o singură noapte, au făcut rost de 10-12 telefoane mobile…

Regula 6. Dacă te-ai hotărât să atingi o linie electrică de tensiune înaltă, asigură-te că este cineva lângă tine care te ține de mână. Niciodată să nu iei o asemenea decizie când ești singur. Și când te-ai hotărât să faci un asemenea pas, strânge foarte tare mâna persoanei care te însoțește și să nu îndrăznești să-i dai drumul nici chiar dacă vezi că țipă, se zbate foarte violent sau a devenit un pic mai albastră la culoare și iese fum din ea. Deci, cu alte cuvinte, o apuci și o ții până la urmă.

Regula 7. Atunci când te căsătorești, ai grijă să îți alegi partenerul după principiul celor 3 B, adică să fie Bogat, Bătrân și Bun de ducă. După care, în luna de miere ce va avea loc în Caraibe, un rechin înfometat te va lipsi fără milă de jumătatea ta și te va lăsa singur cu vreo câteva miliarde și niște case pe țărmul Floridei…

Hai visează, că până găsești tu un asemenea fraier, ajungi tu la 70 de ani și nu te mai ia nici Muma Pădurii… Așa că poți să uiți din start de această regulă. Dar cât de bine a început…

Regula 8. Cel mai bun antidepresant și cel mai bun prieten din toate timpurile al omului este această măreață substanță, numită de oamenii de știință C2H5OH. Aceasta este răspândită pe întreg globul pământesc sub diferite forme și denumiri: vodka, vin, whiskey, tequilla, martini, bere, lichior, brașcă, samogon. Așa că la acest capitol, nu trebuie să te îngrijorezi, că în orice parte a lumii te vei afla, vei face rost foarte repede de această sfântă substanță: alcool.

Așadar, alcoolul este foarte eficient împotriva stresului, tristeții, fricii, frigului, depresiei și multe altele. Desigur, se vor găsi voci care vor spune că alcoolul dăunează, dar să știi că aceștia sunt oameni lacomi, care vor să pună mîna și pe porția ta de alcool. Argumentul principal al acestor oameni este ficatul, dar tu trebuie să știi că după un consum îndelungat, acest organ dispare și deci și argumentul lor.

Aș putea să mai scriu încă zece pagini despre această minune a umanității, dar vă las pe voi să explorați acest domeniu…

Regula 9. Înaintea unei întâlniri importante, nu consuma fasole. Aceasta ar putea provoca unele daune întâlnirii tale, prin faptul că distrage atenția de la tema abordată, reduce puterea de concentrare a participanților la întâlnire, îți poate pune partenerii în pericol, prin unele scurgeri de gaze ce pot avea loc.

În aceeași categorie cu fasolele mai putem include mazărea, lintea și alte boboase, cât și varza murată.

Regula 10. Străduie-te să nu furi atunci când în preajma ta se află vreun polițist. Asta pentru că se spune ca aduce ghinion. În primul rând, polițistul poate să îți ceară să împarți bunurile dobândite cu el. Dar dacă se găsește un exemplar mai rău, în general îți poate lua toată prada iar pe tine să te facă prizonier într-o cușcă de fier…

Așa că dacă vezi un polițist că merge pe lângă tine, nu întreprinde nimic, mergi mai departe, fără să te sperii și nu privi în ochii lui.

 

Așadar, după ce ai aflat cele 10 secrete ale succesului, îți doresc drum bun în viață și mai citește un ultim proverb: dacă ai cumpărat un litru de lapte și o scrumbie afumată, nu uita să cumperi și hârtie igienică.

 

 

Anunțuri

14 responses to this post.

 1. Eu nu m-am nascut intr-o familie de bogătași si nu as accepta sa îmi fac rău pentru un pumn de bani :D. Sunt fericit cu situația mea financiara care este foarte scăzuta :).

  Răspunde

 2. Dar daca cineva iti ofera pe gratis un milion de dolari, imi inchipui ca vei refuzav ca oricum esti fericit 🙂

  Răspunde

 3. Am râs cu poftă omu! nice post 💡

  Răspunde

 4. m-ai amuzat şi-am priceput totul. cu excepţia lui 8. am eu aversiune faţă de formula aia chimică. (cei ce-mi citesc blogul ştiu de ce!) dar, da, ficatul cam dispare dacă se consumă acel ceva, aici ai zis-o adevărat şi nu exagerat.
  claie peste grămadă, ai umor cu sacul.
  an bun.

  Răspunde

 5. Posted by liudutza on Martie 13, 2011 at 9:41 am

  place;)

  Răspunde

 6. 10? am ajuns deja al 17 și lista e deschisă…

  Răspunde

 7. Posted by Anonim on Ianuarie 16, 2012 at 6:01 pm

  supeeer-taree…bvo man! 😉

  Răspunde

 8. Mulțumesc! 🙂

  Răspunde

 9. Mortal :)))) ft tare bvo

  Răspunde

 10. Posted by Anonim on Aprilie 4, 2013 at 11:02 pm

  Niciodată să nu te culci cu capul pe șina de cale ferată! Mai ales dacă știi că pe acolo mai trece uneori vreun tren. Desigur, aceasta pare o regulă foarte ciudată, dar este destul de eficientă. Ca să vă conving, trebuie să explic cum această regulă funcționează. Bunăoară, atunci când trece trenul, există posibilitatea să îți desprindă capul de restul corpului. Și aceasta nu e chiar bine, mai ales atunci când plouă, pentru că știm cu toții că gâtul rămâne neacoperit… Și dacă mai adăugăm și proverbul ”Unde nu-i cap, vai de picioare” ne dăm seama că odată cu ”bostanul”, ne pierdem și membrele posterioare… Așa că luați aminte și străduiți-vă să nu ignorați regula dată!

  Răspunde

 11. santeti cei mai fraeri cu astea cine crede in astea

  Răspunde

 12. Niciodată să nu te culci cu capul pe șina de cale ferată! Mai ales dacă știi că pe acolo mai trece uneori vreun tren. Desigur, aceasta pare o regulă foarte ciudată, dar este destul de eficientă. Ca să vă conving, trebuie să explic cum această regulă funcționează. Bunăoară, atunci când trece trenul, există posibilitatea să îți desprindă capul de restul corpului. Și aceasta nu e chiar bine, mai ales atunci când plouă, pentru că știm cu toții că gâtul rămâne neacoperit… Și dacă mai adăugăm și proverbul ”Unde nu-i cap, vai de picioare” ne dăm seama că odată cu ”bostanul”, ne pierdem și membrele posterioare… Așa că luați aminte și străduiți-vă să nu ignorați regula dată!

  Răspunde

 13. Posted by Anonim on Iulie 7, 2013 at 1:45 am

  ce dreaq
  e asta ma

  Răspunde

 14. Posted by Anonim on Februarie 2, 2014 at 4:26 pm

  Asta e o caterinca pt cei care alearga dupa succes!!! Toti cei care ati comentat aici sunteti praf….!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: